Picture
Om du är ute efter en riktigt bra tubkikare för fågelskådning så är detta alternativet för dig. Zoomen är variabel och ger dig en förstorning på mellan 18-36x. Den är fukttålig och tål delvis sämre väderförhållanden som dugg. 
När du köper Bushnell Sentry Zoom Okular levereras även en Deluxe väska och ett komakt stativ, smart!
Nackdelen kan vara priset, som sticker iväg upp mot 2399 kr. Men vill man ha kvalitets teknikprodukter så måste man vara beredd att betala lite extra.
 
Nu kan du på ett ruskigt enkelt sätt ansluta mobil surfplatta eller dator till tv. TV kan befinna sig t.ex i vardagsrummet eller vart du nu har din TV någonstans. Du kopplar helt enkelt in din Google Chromecast till TVns HDMI-ingång och ansluter den sedan till ditt hemnätverk (Wi-Fi). Sen kan du börja att streama filmer, musik eller annan media via webläsaren Chrome, Youtube eller Netflix med Android produkter (krävs en app från Google Play) eller iPhone/iPad. 
Ska du använda en laptop, ställer du enkelt in din MAC eller PCs Chrome-inställningar med denna guide. Börja streama film från dator till din tv idag!

Titta på videon nedanför så kommer du verkligen att förstå hur mycket nytta du kan få med denna lilla produkt från Google. Hade jag inte haft min stationära dator redan kopplad till TVn, hade jag definitivt köpt Google Chromcast
 
Picture
Jag går i tankarna på att byta ut min lilla ASUS 11,6" bärbara dator som har en AMD E-450 processor på endast 784 poäng (CPU Benchmark). Jag tycker nämligen att processorn är långsam och att skärmen är något liten när man sitter och skriver på bloggen på kvällarna. När jag köpte min 11,6" dator tänkte jag att det skulle vara skönt att ha en lätt dator i knät. Förvisso är den väldigt lätt, men jag fick kompromissa på prestandan för att få ned priset (3500 kr). Köpet genomfördes för ca 1,5 år sedan och tekniken har ju gått framåt om man säger så. 
Idag siktar jag in mig på en 15,6" laptop som ska fylla mina behov på ett bättre sätt.
Jag tittar just nu på Acer E1-570-53334G50Dnkk. Detta är en bra bärbar dator som man får för endast 3999 kr idag och då levereras datorn med en Intel Core i5-3337U som har 3282 poäng (skillnad mot AMDE-450). 
Det enda som jag tvekar på i nuläget är att om jag ska satsa på en bärbar som har ett bakgrundsbelyst tangentbord istället, men jag börjar faktiskt bli rätt van vid min lilla LED-lampa som lyser upp tangentbordet från sidan. Jag kommer nog att fundera någon vecka till och verkligen klura ut vad som blir det bästa alternativet. Det är synd att bärbara datorer med bakgrundsbelysta tangentbord är något dyrare (Zenbook, Sony VAIO och MacBooks).
Vi får se vad framtiden utlyser för vinnare :)

Titta närmare på min bärbara köpkandidat här
 
Idag har GPS navigatorer blivit väldigt billiga om man jämför med 2-3 år sedan. Jag var inne på att köpa en förra året för ca 500-600 kr. Gamin Nuvi 1340 ger dig precis dem egenskaper som i alla fall jag sökte efter då. 
GPSen har en stor 4,3" touch-skärm som är väldigt enkel att manövrera. Funktioner som "Var är jag?" finns och du får med en karta över västeuropa. Bil gps navigatorn håller också reda på vilken hastighet det är på vägen du kör på och guidar dig exakt när du ska förbereda dig på att köra av nästa avfart. Som sagt en mycket kompetent billig GPS navigator från Garmin. Jag måste nog erkänna att jag är något sugen på att beställa en faktiskt :).

Köp denna bil GPS här för endast 599 kr. 


 
Coghlans Binoculars for kids - Så heter denna barnkikare som är anpassad för barns små händer. Förstoringen är 4x30 och en väldigt bra ljusstyrka. Barnkikaren är helt utformad i plast vilket gör den lättare än vanliga kikare. Passa på att köpa denna kikare till ditt barn i julklapp, det kommer att uppskattas! Priset ligger på endast 69 kr.

Denna barnkikare köper du här 

 
Picture
Det är dags att köpa en Oral B Trizone eltandborste om du inte redan har en. Det finns studier som visar att en eltandborste tar bort betydligt mer plack än vad en vanlig tandborste gör. Det sägs att procenten når ända upp till 100 %, men jag är något skeptisk till det höga värdet. Men jag läste en studie där ett flertal tandläkare rekommenderade dessa eltandborstar, och där dem nämnde dessa 100 % och det är oftast ett sälj argument.  
Braun Oral B TriZone 5500 ger dig möjlighet att använda fem olika borstningslägen, beroende på vilken typ av rengöring du vill göra. Jag kan tycka det är något överdrivet med fem olika lägen, fast det kan väl vara bra att det finns valmöjligheter. Oral B Braun Trizone 5500 kan vara den bästa eltandborsten som finns på marknaden just nu och har en inbyggd timer på 2 minuter, så du enkelt kan hålla koll på hur länge du ska borsta dina tänder. 
En trycksensor känner även av om du borstar för hårt och signalerar då till styrkretsen i eltandborsten som stänger av borstningen, suveränt om man har känsligt tandkött t.ex.

Det grova greppet kan nog göra att barn eller personer med små händer kan få problem med tandborstningen, jag rekommenderar då en annan variant av Oral B. Har själv ingen eltandborste, men funderar skarpt på att införskaffa en till mig själv i julklapp :)

Köp Braun Oral B TriZone 5500 här, fri frakt!
 
Picture
Detta är en riktigt vass Androidtelefon. När jag köpte min iPhone 5S stod jag och valde mellan HTC One och just iPhone 5S. Hade jag idag behövt välja mobiltelefon hade Google Nexus 5 definitivt varit en kandidat att titta närmare på. LG och Google har plockat fram en ytterligare modell av den populära Nexus serien. Denna gång levereras telefonen med det färskt rykande operativsystemet Android 4.4, KitKat, som är betydligt snabbare och smartare än den förra versionen. Läs mer om nyheterna i KitKat här.

Google Nexus 5 har en 5" skärm med en upplösning på 1080x1920 pixlar vilket blir 445 PPI (Pixels per inches). 
Detta är ett ruskigt lyft om man ser tillbaka på Nexus 4 som hade 320 PPI (4,7", 768x1280 pixlar). Det är alltid trevligt med stor skärm kan jag tycka, men det föll faktiskt som den avgörande punkten för mig när jag valde iPhone 5S, då den låg bättre i handen och jag nådde överallt utan att behöva anstränga tummen.

Processorn i Nexus 5 är den senaste Qualcomm Krait 400 (Quad Core), Snapdragon 800 som ligger och tickar på 2,26 GHz. Idag tycker jag att man knappt kan urskilja om en processor är snabbare eller långsammare när man jämför olika mobiler mot varandra. Det riktiga testet kommer något senare i min mening när man har laddat telefonen med ett flertal applikationer, bilder, videos och musik. Det är då denna processor kommer att göra susen tillsammans med det inbyggda 2 GB RAM-minnet och GPU Adreno 320 (Grafikprocessor).

Det finns två saker som är värda att ta upp när det kommer till mobilens nackdelar, nämligen batteritid och bildstabilisering på kameran. Batteritiden hos Nexus 5 verkar vara sisådär när man läser recensioner. 
Det verkar som att batteritiderna bara blir sämre och sämre för dessa smartphones med stora skärmar och snabba processorer även om batterierna ligger på runt 2300 mAh, som borde vara tillräckligt tycker jag. 
Det andra nackdelen som bör noteras är att kameran har en inbyggd bildstabilisering och jag har sett att många har problem med att mjukvaran som är väldigt långsam. Detta är på grund av att just bildstabiliseringen ligger och söker efter fokus hela tiden. Det är ju surt om motivet hinner flytta sig innan man har hunnit tagit kortet, vilket är lite synd.

Men om man sammanfattar Google Nexus 5, så är den ett riktigt kraftpaket med några småskavanker. Den ska absolut tas med en i jämförelse med Samsung S4, HTC One och iPhone 5S.

Köp Google Nexus 5 hos Netonnet här

 
Picture
Detta är en riktigt läcker trådlös högtalare från Sonos. Jag tror det är många som börjar att få upp ögonen för dessa trådlösa högtalare. Det enda du behöver göra är att ansluta den trådlösa högtalaren till ett vägguttag och sedan trådlöst koppla upp högtalaren till ditt hemnätverk (Wi-Fi) och sedan är det bara att börja streama musik. 
Det går att ladda ned en applikation till din smartphone eller surfplatta (iOS eller Android) så du lätt kan styra din Sonos PLAY:1 från soffan eller liknande avkopplande platser. 

Sonos PLAY:1 ger dig ett riktigt kristallklart ljud och en fyllig bas. Det som imponerar mest på mig är att man verkligen får ut detta fina ljud från en riktigt kompakt liten låda som jag också tror skulle passa in överallt i ett hem (kök, vardagsrum etc). Jag har även provlyssnat på dessa högtalare när jag var inne på Hi-Fi Klubben i Kista och blev riktigt imponerad, verkligen!

Så är du ute efter en ny fräsch högtalare, satsa då verkligen på en trådlös högtalare. Priset ligger på 1790 kr.

Läs mer om Sonos PLAY:1 här

 
Picture
Vem har inte använt Winamp någon gång under denna långa datorgeneration? Troligtvis är det rätt många skulle jag tro. Året var 1997 då den första versionen av Winamp lanserades till Windows. 

För många är det den ovanstående bilden som först dyker upp när man tänker på Winamp. Den gröna texten med equalizern uppe i hörnet som pumpar i takt med musiken. Idag använder väl dem flesta Spotify, kanske playlists på Youtube eller något liknande. Tekniken har helt enkelt runnit ifrån AOL som köpte upp Winamp runt år 1999. Nedläggningsdatumet kommer att vara den 20 december, tråkigt!

R.I.P Winamp!

 
Picture
Picture
Inom snar framtid kommer de två tungviktarna Sony och Microsoft att lansera sina nya spelkonsoler. Det är då man ställer sig frågan, vilken ska man köpa? Själv kommer jag att välja Sony Playstation 4 då jag redan har en Playstation 3 som jag gillar skarpt. Jag tror det är samma för dem som sitter på ett Xbox 360 och kommer då att välja den nya Microsoft Xbox One. Men om man bortser ifrån vad man har ägt innan, så tänkte jag bara kort spalta upp några skillnader så ni själva kan avgöra vilken konsol som verkar vara den bästa.

Bakåtkompabilitet:
När man ser till bakåtkompatibiliteten så har bägge konsolerna brister. Dem stödjer nämligen inte dina gamla spel från PS3 eller Xbox 360, vilket är väldigt synd tycker jag. Det betyder att jag behöver köpa FIFA 14 och GTA V igen till PS4:an om jag nu vill göra det, usch!

Releasedatum:
Releasedatum för bägge skiljer sig endel. Det senaste jag har läst är att Playstation 4 kommer att släppas i slutet av November (snart alltså), medans Xbox One kommer att lanseras våren 2014. Detta är exakt motsatsen till hur det var förra gången, då Xbox 360 lanserades innan Playstation 3.
 
4K stöd:
Xbox One kommer att ha stöd för att kunna skala upp Bluerays till 4K (2160p), medans det är osäkert idag om spel och andra media kommer att supporta 4K. Det är en annan femma med PS4 som kommer ha
 fullt stöd för 4K vilket sätter ribban rejält ute på marknaden och kanske får ned priserna på 4K TV som idag är väldigt dyra. 

Processor och ramminne :
Både Xbox One och PS4 har en 8-core processor från AMD på 1750 MHz respektive 2750 MHz

Tidiga tester visar att processorn i Xbox One når upp till 1.23 teraFLOPS och processorn i PS4 når upp till 1.84 teraFLOPS. Men detta behöver inte alls betyda att den ena konsolen är bättre än den andra. Det handlar i slutändan om att få ut kraften från processorerna på det bästa sättet vid programmering av spelen. 
Ramminnet är det som skiljer sig endel från de båda konsolerna. Playstation 4 har ett GDDR5 på 8GB, medans Xbox One bara har ett DDR3 minne på 8 GB. Det har varit en av de stora frågorna om PS4 kommer att vara en mera framtidssäker maskin, då spelutvecklarna kan dra nytta av GDDR5 vid ett senare tillfälle. Men detta slår Microsoft hål på och lovar ut hela 5 GB av ramminnet till spelutevecklarna och det är något mer än vad Sony lovar (4,5 GB).

Hårddisk:
Hårddiskar är på 500 GB för bägge konsolerna men Microsoft har valt att dela upp sin på tre olika partitioner för att snabba upp processer såsom applikationer, multitasking osv. Storleken på hårddiskarna kommer att ge tillräckligt med utrymme för installation av spel osv.

Sammanfattning:
Det väldigt svårt att idag avgöra vilken konsol som är den bästa. Men det smartaste man ska göra är att kolla vad sina vänner väljer för konsol, då det inte går att spela samma spel över de olika konsol-nätverken.
Hoppas denna miniguide har hjälpt er endel när ni ska köpa eran nästa generations spelkonsol.

Priset på Playstation 4 ligger på ca 3999 kr. 

Priset på Xbox One ligger på ca 4500 kr.