Picture
Picture
Inom snar framtid kommer de två tungviktarna Sony och Microsoft att lansera sina nya spelkonsoler. Det är då man ställer sig frågan, vilken ska man köpa? Själv kommer jag att välja Sony Playstation 4 då jag redan har en Playstation 3 som jag gillar skarpt. Jag tror det är samma för dem som sitter på ett Xbox 360 och kommer då att välja den nya Microsoft Xbox One. Men om man bortser ifrån vad man har ägt innan, så tänkte jag bara kort spalta upp några skillnader så ni själva kan avgöra vilken konsol som verkar vara den bästa.

Bakåtkompabilitet:
När man ser till bakåtkompatibiliteten så har bägge konsolerna brister. Dem stödjer nämligen inte dina gamla spel från PS3 eller Xbox 360, vilket är väldigt synd tycker jag. Det betyder att jag behöver köpa FIFA 14 och GTA V igen till PS4:an om jag nu vill göra det, usch!

Releasedatum:
Releasedatum för bägge skiljer sig endel. Det senaste jag har läst är att Playstation 4 kommer att släppas i slutet av November (snart alltså), medans Xbox One kommer att lanseras våren 2014. Detta är exakt motsatsen till hur det var förra gången, då Xbox 360 lanserades innan Playstation 3.
 
4K stöd:
Xbox One kommer att ha stöd för att kunna skala upp Bluerays till 4K (2160p), medans det är osäkert idag om spel och andra media kommer att supporta 4K. Det är en annan femma med PS4 som kommer ha
 fullt stöd för 4K vilket sätter ribban rejält ute på marknaden och kanske får ned priserna på 4K TV som idag är väldigt dyra. 

Processor och ramminne :
Både Xbox One och PS4 har en 8-core processor från AMD på 1750 MHz respektive 2750 MHz

Tidiga tester visar att processorn i Xbox One når upp till 1.23 teraFLOPS och processorn i PS4 når upp till 1.84 teraFLOPS. Men detta behöver inte alls betyda att den ena konsolen är bättre än den andra. Det handlar i slutändan om att få ut kraften från processorerna på det bästa sättet vid programmering av spelen. 
Ramminnet är det som skiljer sig endel från de båda konsolerna. Playstation 4 har ett GDDR5 på 8GB, medans Xbox One bara har ett DDR3 minne på 8 GB. Det har varit en av de stora frågorna om PS4 kommer att vara en mera framtidssäker maskin, då spelutvecklarna kan dra nytta av GDDR5 vid ett senare tillfälle. Men detta slår Microsoft hål på och lovar ut hela 5 GB av ramminnet till spelutevecklarna och det är något mer än vad Sony lovar (4,5 GB).

Hårddisk:
Hårddiskar är på 500 GB för bägge konsolerna men Microsoft har valt att dela upp sin på tre olika partitioner för att snabba upp processer såsom applikationer, multitasking osv. Storleken på hårddiskarna kommer att ge tillräckligt med utrymme för installation av spel osv.

Sammanfattning:
Det väldigt svårt att idag avgöra vilken konsol som är den bästa. Men det smartaste man ska göra är att kolla vad sina vänner väljer för konsol, då det inte går att spela samma spel över de olika konsol-nätverken.
Hoppas denna miniguide har hjälpt er endel när ni ska köpa eran nästa generations spelkonsol.

Priset på Playstation 4 ligger på ca 3999 kr. 

Priset på Xbox One ligger på ca 4500 kr.

 
Vem har inte glömt något viktigt på morgonen när man har vaknat och önskat att någon hade påmint än om det viktiga. Nu är problemet löst! Med en sådan snygg väckarklocka kan du skriva viktiga meddelanden på en transparent skrivplatta. Det blåa ljuset lyser upp den transparenta skrivplattan riktigt elegant och ger ett vackert sken. Utöver skrivplattan så kan väckarklockan också visa temperatur i Celsius, inte många andra klockor som kan göra det. Alltid trevligt att veta vad man ska ha på sig med temperaturen i åtanke. 
Det går också utmärkt att använda klockan vid sitt skrivbord tillsammans med sin dator. Man kan då använda den som en USB hubb med 4 st portar. Väckarklockan drivs av 3 st AAA batteriet eller via USB. Funderar på att beställa en själv faktiskt. Återkommer om det blir ett inköp. 

Ta en titt på den häftiga väckarklockan här.

 
Vatten högtalare
Vatten högtalare
Dessa snygga vatten högtalare ger dig en smakbit av den effekten du får när du är ute på en club med bra musik.
Med en höjd på 26 cm får du ett ruskigt fint ljusspel tillsammans med din favoritmusik. Släck ned lamporna i rummet och njut av den studsande oljan som lyses upp av 6 st LED-lampor i olika färger. LED:arna lyser i takt med musiken och därmed skapas det fina ljusspelet. Ljudkabeln ansluts enkelt till 3,5 mm ingången på din dator och högtalarna drivs via USB porten (inget batteri behövs). Det enda som jag tycker drar ned betyget på dessa vatten högtalare är att ljudkvalitén kanske inte når upp till de allra bästa dator högtalarna ute på marknaden idag. Men vad gör det när man får detta ljusspel. Alternativt kan man lösa det problemet genom att köpa en splitter och behålla sina vanliga högtalare och komplettera med dessa. Slå till idag!

Du köper dessa vatten högtalare här


 
Detta monster är den absolut senaste nyheten från ASUS och den har verkligen allt och lite till. 
Men ska man få en ultratunn och lätt laptop med extrem prestanda så kommer det att kosta! 
Den dyraste varianten kostar nämligen ca 20 000 kr, vilket jag kan tycka är lite mycket för en bärbar dator
Jag gillar dock verkligen kraften i denna laptop. Det sitter en Intel Core i7 4558U (Dual Core) med en klockhastighet på 2,8 GHz. Processorn avlastas med 8 GB internminne och värstingvarianten har två stycken SSD diskar på hela 256 GB vardera som räcker gott och väl för ett flertal installationer av spel och program. 

Att spela spel på denna värsting går helt problemfritt och FPS:en kommer att ligga högt i de allra senaste spelen på högt inställda grafikinställningar. Ett monster till gaming laptop med andra ord! Detta möjliggörs med grafikkomponenten HD Graphics 5100. Operativsystemet som följer med är Windows 8/8.1 och vikten ligger på ca 1,42 kg för den allra värsta varianten. 

ASUS nya monster levereras med en 13.3" skärm på en upplösning på hela 2560x1440 punkter! Detta är verkligen en extremt hög upplösning på en sådan liten skärm. Hög DPI med andra ord!
Det enda negativa som finns att ta upp är att batteritiden bara ligger runt 6-7 timmar. Jag kan tycka att det är lite lite för en så pass dyr produkt, I specifikationen står det att batteriet ska räcka i 9 timmar, men det är oftast bara glädjesiffror.

Så är du ute efter en riktigt stilren och kraftfull laptop som du smidigt kan ta med dig överallt är ASUS Zenbook UX301LA helt klart något för dig.

Jämför priser här innan köp